Sanal Gerçek…

Uykusuzluk Yaşam Dengesini Bozuyor
19 Mayıs 2013
Depresyon Yeni Çözüm: TMS
22 Mayıs 2013
Tümü

Sanal Gerçek…

Bir insan gerçekte hiç görmedigi birine karşı sevgi duyabilir mi? Tüm vaktini onu düşünerek onunla yaşayarak geçirebilir mi? Bilgisayar başında saatlerce gece gündüz bekleyebilir mi? Sohbetler sabahlara dek sürebilir mi? Sanal arkadaşlıklar için günler süren seyahatlar yapılabilir mi?

İnternet ve sanal iletişimin ülkemizde hızla yaygınlaşması ile, bütün bunların hepsi olabilir. Sanal iletişimin verdiği gizem dostlukların hızla gelişmesine ve arkadaşlıkların çok yoğun yaşanmasına neden olmaktadır.

Özellikle iletişim kurmakta çekingenlik yaşayan Anadolu genci, internet yolu ile çok kolay iletişime geçebilmektedir. Hatta internet yolu ile tanışılıp evliliğe dönüşen arkadaşlıklar gün geçtikçe artmaktadır.

Ama yine de kanaatimce 18 yaşından küçük olanlara tavsiye edebileceğimiz bir olay değildir sanal arkadaşlıklar. Zira her türlü çabaya rağmen internetteki istenmeyen yayın ve sitelerin önüne hala bir türlü geçilememiştir.

Başlangıçta sohbetlerinizin nereye gideceğinin pek farkına varamıyorsunuz. Vakit geçireyim diye başladığınız bir muhabbet bazen bir kaç ay içinde çok tutkulu sevgilere dönüşebiliyor.
Sohbet seviye kazanıpta bir nokaya gelince duygu ve davranışlar da  ister istemez bundan etkileniyor ve bir bakıyorsunuz ki gerçek hayatta oynadığınız rollerden sıyrılmış gerçekte olmak istediğiniz insan oluvermişsiniz. Ve siz önce kendinize sonra da karşınızdakine karşı dürüst olduğunuz sürece ilişki gercekten dürüst ve çıkarsız bir hale geliyor. Artık olduğunuz gibi kabul edildiğiniz duygusuyla karşınızdakini olduğu gibi kabul
etmeye başlıyorsunuz. Anlattığınız düşünceleriniz ve duygularınız o kadar içten, bir o kadar bakir ve el değmemiştir.Kısacık bir zaman içinde gerçek yaşamda olamayacak kadar hızlı yol almışsınızdır. Karşınızdaki kesinlikle doğru kişidir, çünkü siz onunla konuşmaya devam etmektesiniz. Sabahlara kadar birlikte aslında hiç yaşanmamış bir yaşamı paylaşmaktasınızdır. Yıllardır baskı altına aldığınız dürüst tepkiler vermeye başlarsınız.

Onunla birlikte olmaktan ne kadar çok hoşlandıgınızı, onunla birlikte kendinizi çok iyi hissettiğinizi anlatırsınız. Bu duygularınız karşılıklıdır ve aranızda önceleri beklentisiz bir dostluk doğar ve sonra bu yavaş yavaş sevgiye dönüşür. Siz belkide uzaklardasınızdır ve belki karşınızdaki kişi gerçekte asla birlikte olmayı düşünmeyeceğiniz yaşta veya sosyal statüde olabilir. Ve hatta siz İstanbul’da ve arkadaşınız Brezilya’da olabilir. Ne farkeder ki, ihtiyacınız olan sarılmak için bir beden değildir. Aradığınız ve istediğiniz, sizi sizin kadar iyi anlayan birine karşı duyduğunuz sevginin o zaman ve mekan tanımaz sıcaklığıdır.

Bir elmanın diğer yarısı siz diğer yarısı “o” dur. Size “Bu rüyadan hiç uyanmasak “der, siz de ona “Bu bir rüya degil” dersiniz, rüya içinde bir gerçekliği yaşadığınızı bilerek. Birlikte idealinizdeki evi bulur ve içini eşyalarla donatırsınız. Kocaman bir koltuğun üzerinde birbirinizin saçlarını okşar ve küçük sevgi öpücükleri kondurursunuz yanaklara. Bilgisayarın soğuk ve soluk ekranı karşısında o öpücüğü hissedersiniz yüreğinizde, ve gerçek olan hiç bir öpücük bu kadar derinden sarsmamıştır sizi daha önce. Sonra; “sana tuhaf gelecek belki ama” dersiniz, “Seni seviyorum”… Ekrandaki cevap mutlulukların en güzelini yaşatır size “Ben de seni seviyorum” Sonra ne mi olur ? Bilmem.. Bu sorunun binlerce cevabı var.

Bu yazının konusu Internet üzerinde yaşanan sevgilerin nasıl başlayıp nasıl bittiğini irdelemek değil. Sanal sevgileri bir masaya yatırıp psikolojik tahliller yapmak hiç değil. Sadece internet’te yaşanan “Sanal aşkların” günümüzde yaşanan bir çok aşktan çok daha gerçek olduğunu anlatmak.

Belki hayatınızın aşkını Internet üzerinde bulabilirsiniz. Belki de bulamazsınız. Ama eğer o doğru kişiyi bulursanız, sakın “Yarın bir başkasını bulurum” kolaycılığına kaçmayın. Bir daha böyle bir sevgi ve sıcaklık bulamayabilirsiniz. Ona ne pahasına olursa olsun sahip çıkın ve hiç bırakmayın…..

Bu yüzden sanal dostlukları küçümsemeyiniz.  Sanalınız gerçek, gerçeğiniz sanal olabilir.. kimbilir…

Dr. Mehmet Yavuz
REEM Nöropsikiyatri
Web : https://www.reemnp.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Merhaba!

WhatsApp üzerinden görüşmek için alttaki kısımdan iletişime geçiniz veya bize info@reemnp.com adresinden email gönderebilirsiniz.

× Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?